Rezultatul testului pentru bărbatul suspect de coronavirus care a plecat din spital este negativ

FOTO: RyanMcGuire/Pixabay.com
FOTO: RyanMcGuire/Pixabay.com

Grupul de Comunicare Strategică anunță că pacientul care a plecat fără încuviințarea medicilor dintr-o unitate medicală din Capitală nu are coronavirus.

„Testele prelevate bărbatului înainte de a părăsi spitalul au fost finalizate, rezultatul fiind negativ. Acest lucru înseamnă că bărbatul nu este purtător al virusului. Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București continuă activitățile pentru identificarea bărbatului”, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Grupul de Comunicare Strategică transmite că Poliția Capitalei a fost sesizată în această dimineață de reprezentanții unei unități medicale din București despre faptul că un pacient internat pentru a fi testat pentru infecția cu noul tip de coronavirus a plecat din spital.

„În speță au fost demarate verificări pentru identificarea bărbatului și pentru luarea măsurilor care se impun. Facem precizarea că bărbatul nu este confirmat ca fiind infectat cu noul tip de coronavirus, ci doar suspect de contractarea acestui virus”, preciza Grupul de Comunicare Strategică.

Numărul românilor infectați cu noul coronavirus a ajuns la 246, a anunțat Institutul Național de Sănătate Publică din România, în această dimineață.

Din cele 29 de cazuri noi confirmate de coronavirus 12 sunt din Bucureşti, 7 din Iaşi, 3 din Ilfov, 2 din Hunedoara, câte 1 caz din Alba, Bihor, Maramureş, Olt și Suceava.