A fost scos la licitație un nou lot dintr-o autostradă importantă ce va conecta 2 regiuni ale țării

autostrada a3

Autostrada A3 (imagine cu rol ilustrativ). Foto: Brgh / Wikipedia.org

Construcția unui nou lot al A8 (Autostrada Unirii) intră în licitație, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Astfel, contractul pentru proiectarea și execuția Lotului Joseni-Ditrău din județul Harghita a fost publicat în SEAP și are ca dată limită pentru depunerea ofertelor 25 noiembrie 2024. Valoarea totală estimată a acestui lot de autostradă (amplasat pe raza județului Harghita) este de 1,2 miliarde de lei (fără TVA), sumă asigurată prin PT (Programul Transport).

Autostrada A8, denumită și Autostrada Unirii, este o autostradă ce va fi construită pe traseul Ungheni – Iași – Târgu Frumos – Pașcani – Târgu Neamț – Poiana Largului – Ditrău – Târgu Mureș, unde va face joncțiune cu Autostrada A3. Va avea o lungime de 304,2 km și va lega practic Moldova de Transilvania. Câștigătorul contractului pentru Lotul Joseni-Ditrău va avea la dispoziție 34 de luni pentru construcția celor 14,4 km ai acestui lot (10 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție). Pe traseu vor fi construite inclusiv:

Sursa: Sorin Grindeanu (Facebook)

Pentru a se asigura funcționalitatea independentă a acestui lot, contractul prevede și realizarea unei descărcări provizorii în zona de conexiune cu următorul Lot (Ditrău-Grințieș). Lotul Joseni-Ditrău este primul publicat în SEAP din cele 4 loturi ale secțiunii montane Sărățeni-Pipirig (116 km), gestionată de CNIR (Compania Națională de Investiții Rutiere).

Secțiunea montană a A8 (Sărățeni-Pipirig), în lungime de 116 kilometri, include 4 loturi:

•Sărățeni-Joseni (32,4 km);
•Joseni-Ditrău (14,4 km);
•Ditrău-Grințieș (37,9 km);
•Grințieș-Pipirig (31,5 km).

Toate aceste 4 loturi dintre Sărățeni și Pipirig se vor afla în licitație până la finalul lunii noiembrie, a mai transmis ministrul Transporturilor pe pagina sa oficială de Facebook.

Traseul planificat al Autostrăzii A8 (Iași-Târgu Mureș). Sursa: Jozs / Wikipedia.org

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version