A fost prins suspectul exploziei de la Cluj

FOTO: Captură cameră de supraveghere
FOTO: Captură cameră de supraveghere

Bărbatul care ar fi realizat dispozitivul exploziv artizanal care a sărit în aer într-o parcare din Cluj Napoca și a rănit un pompier s-a predat la Poliție și a fost internat la o clinică de psihiatrie. Acesta ar fi cunoscut cu probleme psihice.

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Cluj au spus că bărbatul, în vârstă de 31 de ani, s-a predat spunând că el este autorul dispozitivului exploziv artizanal care săptămâna trecută a rănit ușor un pompier.

De asemenea, acesta le-ar mai fi spus anchetatorilor că nu pompierul era vizat, însă nu a spus pentru cine plasase dispozitivul exploziv.

Pe 21 iunie, în cartierul Mănăștur din Cluj Napoca s-a produs o explozie în urma căreia o persoană a fost rănită. Înainte să urce la volan, un bărbat a văzut o cutie mică și în momentul în care ar fi vrut să o ridice de jos i-a explodat în mână și l-a rănit. Bărbatul a suferit răni ușoare la mâini și la față și este în afara oricărui pericol.

„Era singur, ieșea din tura de serviciu, a ieșit pe poarta subunității, iar lângă mașină a găsit acea cutiuță. Când a ridicat-o aceasta a explodat. Din ce știu, era o cutie micuță, ca de bijuterii. N-au existat daune la mașină, care era parcată pe strada de lângă subunitate”, a declarat șeful ISU Cluj, Ion Moldovan, imediat după incident.

Serviciul Român de Informaţii a fost solicitat pentru a oferi expertiză în acest caz. „Referitor la cazul de la Cluj, unde un posibil dispozitv explozibil improvizat a rănit un cadru ISU, SRI a fost solicitat pentru a oferi expertiză post eveniment”, a informat SRI. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.