A fost prins „bărbatul cu pălărie” de pe Zaventem: „A recunoscut!”

Mohamed Abrini a recunoscut că el este „bărbatul cu pălărie”
Mohamed Abrini a recunoscut că el este „bărbatul cu pălărie”

Autoritățile belgiene au anunțat că Mohamed Abrini, unul dintre suspecții atentatelor din Bruxelles și Paris, care a fost arestat vineri, a recunoscut că el este „bărbatul cu pălărie” de pe aeroportul Zaventem, susprins alături de cei doi teroriști kamikaze.

Potrivit cotidianului belgian L`Echo, Abrini, în vârstă de 31 de ani, le-ar fi declarat anchetatorilor că, de fapt, ținta atacului terorist era Parisul, însă teroriștii și-au dat seama că polițiștii de pe aeroport s-au apropiat de ei și au detonat bombele.

Mohamed Abrini
Mohamed Abrini

„Amprentele lui au fost depistate în locuințele din Schaerbeck și din Forest, în care a stat Salah Abdeslam, dar și în mașina folosită atunci când au avut loc atacurile de la Paris”, a declarat purtătorul de cuvânt al procuraturii din Bruxelles, Thierry Werts.

Abrini a spus că și-ar fi aruncat geaca pe care o puera 22 martie într-o pubelă, iar pălăria a vândut-o, după ce a fost surprins de camerele de supraveghere de pe aeroport, alături de cei doi teroriști sinucigași.

„Anchetatorii l-au confruntat cu rezultatele diverselor examinări făcute de criminaliști, iar Abrini a recunoscut că s-a aflat pe aeroportul Zavantem, la locul atentattelor”, a precizat sâmbătă seara, parchetul federal belgian, printr-un comunicat de presă.

Pe 22 martie, aeroportul Zaventem și stația de metrou Maelbeek din Bruxelles au fost zguduite de explozii. În urma unui atac terorist sinucigaș au murit 34 de oameni și au fost 198 de răniți.

Momentul în care Mohamed Abrini a fost arestat
Momentul în care Mohamed Abrini a fost arestat
CITIȚI ȘI: Țara din Europa în care se vor vinde doar mașini electrice: Fără benzină, fără motorină!

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.