A fost inventată motocicleta zburătoare. Pare desprinsă din „Războiul Stelelor”

motocicleta zburătoare
Foto: Captură YouTube dronefund vc

O companie din Japonia a inventat o motocicletă zburătoare ce seamănă izbitor cu un vehicul folosit de personajele din filmul „Războiul Stelelor”, relatează „The Guardian”.

Motocicleta se numește Xturismo și tocmai a fost lansată pe piața din SUA săptămâna trecută. Prețul pentru un astfel de vehicul este de 755.000 de euro.

Xturismo este, de fapt, un fel de dronă uriașă. Motocicleta a fost lansată în Japonia încă din toamna trecută. Japonezii nu au nevoie de un permis special pentru a o conduce, însă se pot plimba în acest vehicul doar pe piste.

Xturismo are o autonomie de 40 de minute și atinge viteza maximă de 100 de km/h. Unii specialiști sunt de părere că motocicleta ar fi ideală pentru curieri (pentru livrarea de mâncare, de pildă).

Deocamdată, compania Aerwins va produce doar 200 astfel de vehicule. Până în anul 2025 japonezii plănuiesc să lanseze o versiune mai mică, electrică, ce va costa doar 48.000 de euro.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.