A fost inaugurată una dintre cele mai mari lucrări de infrastructură urbană din țară. După 15 ani

Cea mai mare lucrare de infrastructură urbană din Râmnicu Vâlcea a fost inaugurată după 15 ani de la inițierea proiectului și peste un deceniu de la începerea lucrărilor.

Investiția a depășit 20 de milioane de euro, iar bugetul a fost asigurat din bani europeni și din resurse locale. Râmnicul Vâlcea este unul dintre puținele orașe din țară care sunt tăiate de calea ferată, de la nord la sud, iar asta a reprezentat mereu o problemă pentru trafic, pentru că se stătea foarte mult la barierele CFR.

De asemenea, erau probleme și pentru ambulanți, mașinile de pompieri sau poliție. Au fost construite trei pasaje pe sub calea ferată, însă acestea nu au rezolvat problema traficului.

Despre un proiect de asemenea anvergură se vorbea încă de pe vremea comunismului. Însă abia în anul 2000 s-a repus în discuție ideea. Pentru a fost vorba despre o lucrare de anvergură care cuprindea, pe lângă pasaj, și legături rutiere cu zonele de sud și nord ale orașului, proiectul a fost demarat pe bucăți, sub mai multe administrații locale, potrivit adevarul.ro.

Pasajul suprateran „Tudor Vladimirescu” din Râmnicu Vâlcea este legat de podul peste râul Olt, pentru a se ieşi pe drumul naţional (DN 7 / E 81) spre Piteşti / Sibiu. Momentulinaugurării a fost marcat de o paradă de maşini de epocă, un moment artistic al actorilor Teatrului Municipal „Ariel” – „Arc peste timp”, precum şi un concert al Fanfarei „Gabriel Chaborschi” a Palatului Copiilor, plus alocuţiunile de rigoare, în prezenţa a sute de localnici.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.