A fost inaugurat primul traseu de turism lent din România: „Este un proiect unic”

primul traseu de turism lent din românia Ivan Patzaichin
Foto: Pagina de Facebook Ivan Patzaichin

A fost inaugurat traseul de ecoturism „Delta lui Ivan”, primul traseu de turism lent din România, care poate fi parcurs cu ambarcațiuni cu vâsle, nu cu bărci cu motor, anunță Radio Constanța.

Traseul a fost inaugurat duminică în cadrul Festivalului Ivan Patzaichin, dedicat cunoscutului canoist român ce a încetat din viață în 2021. Traseul are ca punct de pornire Memorialul Ivan Patzaichin de pe faleza din Tulcea, iar punctul de sosire este Muzeul de la Mila 23, locul nașterii cvadruplului campion olimpic.

„Dezvoltarea turismului lent era un vis mai vechi al lui Ivan Patzaichin, pe care asociația care îi poartă numele a reușit să îl concretizeze acum, prin inaugurarea primului traseu pentru turism lent care are alocate 3 puncte autorizate de înnoptare”, a declarat Teodor Frolu, vicepreședintele Asociaţiei Ivan Patzaichin-Mila 23, pentru sursa citată.

La eveniment a participat și Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor. „Astăzi am vizitat unul dintre primele puncte de înnoptare de pe traseul de turism lent „Delta lui Ivan” din Delta Dunării, inaugurat recent în cadrul Festivalului Ivan Patzaichin. Acest traseu verde începe de la Memorialul Ivan Patzaichin din Tulcea și se încheie la Muzeul Ivan Patzaichin de la Mila 23, locul nașterii marelui campion. Este un proiect unic ce promovează turismul lent, cu ambarcațiuni cu vâsle, și contribuie la protejarea patrimoniului natural al Deltei”, a declarat oficialul.

„Având în vedere interesul crescut al turiștilor pentru vizitarea rezervației cu caiacul sau bicicleta și dorința ca excursiile pe apă să aibă rute special dedicate care să nu se intersecteze cu traseele bărcilor cu motor, Delta Dunării va avea 40 de trasee pentru turism lent.

Felicit Asociația Ivan Patzaichin pentru această inițiativă care vine ca răspuns la necesitatea de a dezvolta un turism care să pună accentul pe protejarea patrimoniului natural al Deltei, oferind în același timp turiștilor oportunități de a înțelege mai bine importanța acestor eforturi de conservare.

Acest proiect de turism lent reprezintă un echilibru între conservarea mediului și dorințele turiștilor de a explora Delta într-un mod autentic și responsabil, contribuind la menținerea acestei zone unice și spectaculoase pentru generațiile viitoare”, a mai declarat ministrul.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: