A fost emis un cod galben de vânt. Va bate și cu 70 km/h: lista județelor afectate

cod galben de vânt
Foto: JuliaSchSch / pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt valabil pentru 6 județe.

Interval de valabilitate: 13 iulie, ora 10:00 – 13 iulie, ora 20:00.

Fenomene vizate: intensificări ale vântului.

Sunt vizate județele Bacău, Vrancea, Vaslui, Galați, Brăila și Tulcea.

În intervalul menționat, în centrul și sudul Moldovei, în nordul Dobrogei, precum și în nord-estul Munteniei, vântul va avea intensificări, iar la rafală se vor atinge viteze, în general, între 55 și 70 km/h.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele transmise publicului prin avertizări de vreme severă imediată.

ANM a emis și o prognoză specială pentru municipiul București, valabilă în intervalul 13.07.2020 ora 10:00 – 13.07.2020 ora 20:00.

În acest interval vremea se va răci accentuat față de ziua precedentă. Cerul va mai prezenta înnorări temporare, iar la începutul intervalului trecător va mai ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat (viteze la rafală de cel mult 25..30 km/h).

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 23 de grade.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.