A fost eliminată adeverința medicală cerută la școală pentru a dovedi că elevul poate face sport

scutire medicală
Sursa: Pagina de Facebook Scutiri Medicale

Ministerul Sănătății și Ministerul Educației au eliminat adeverința pentru orele de educație fizică.

Până acum, această adeverință contra cost trebuia luată în fiecare an de la medicul de familie pentru a dovedi la școală că elevul poate participa la orele de educație fizică.

Această adeverință medicală pentru sport costa 15 lei.

În viitor va trebui luată o adeverință numai de către părinții copiilor care vor fi scutiți de orele de educație fizică.

„Pentru cei care n-au copii de școală, nu lucrează în domeniu, au deschis mai târziu televizorul etc. – adeverința trebuia luată (contra-cost) an de an de la medicul de familie pentru a dovedi că elevul POATE să participe la orele de educație fizică. Acum rămâne în vigoare, așa cum este firesc, doar scutirea parțială/totală de ore de educație fizică, atunci când elevul nu poate să participe la ore din motive medicale”, a anunțat pe rețeaua de socializare Facebook medicul de familie Raluca Zoițanu.

„Cabinetul meu pierde câteva sute de lei, poate puțin peste o mie de lei anual din schimbarea asta legislativă dar nu-mi pare rău deloc! O decizie excelentă!”, a mai spus ea.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.