A fost din nou cutremur în Vrancea

Un cutremur de 4,3 grade pe scara Richter a avut loc în România
Un cutremur de 4,3 grade pe scara Richter a avut loc în România

Un nou cutremur a avut loc astăzi în zona seismică Vrancea. Seismul a avut o magnitudine de 4,3 pe scara Richter și a avut loc la o adâncime de 136 de kilometri, la ora 11:34.

Cutremurul s-a produs în apropierea orașelor: Nehoiu (35km), Covasna (44km), Întorsura Buzăului (56km), Târgu Secuiesc (56km) și Slănic-Moldova (57km). Săptămâna trecută, zona seismică Vrancea a fost marcată de mișcări telurice.

Luni, în zona seismică Vrancea, în intervalul 0.24 – 22.16, au avut loc patru cutremure, cu intensităţi între 2,3, şi 3,1, în timp ce marţi în judeţul Buzău s-a produs un cutremur cu magnitudinea 4,6.

Miercuri dimineaţă, la ora 5, 32, tot în zona seismică Vrancea, în judeţul Buzău, s-a produs un seism cu magnitudinea 4,9. Joi după-amiază, s-a înregistrat, tot în Buzău, un seism cu magnitudinea 3,8.

În ultimii doi ani, în România au avut loc aproape 30 de seisme cu magnitudine peste 4.

Cel mai puternic cutremur din acest an a avut loc pe 8 februarie, tot în Vrancea, și a avut o magnitudine de 5.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.