A fost desemnată mașina anului în Europa

Peugeot 3008 FOTO: peugeot.com
Peugeot 3008 FOTO: peugeot.com

Juriul „European Car of the Year” a desemnat mașina anului 2017. Peugeot 3008 a obținut 319 puncte și a fost urmată de Alfa Romeo Giulia (296 de puncte) și Mercedes Clasa E (197 de puncte).

Este pentru a cincea oară când Peugeot primește trofeul „Mașina Anului în Europa”. În finală au fost desemnate șapte mașini: Volvo S90/V90, Toyota C-HR, Peugeot 3008, Nissan Micra, Alfa Romeo Giulia, Citroën C3 și Mercedes-Benz E-Class.

Juriul „Car of The Year” a anunțat, la începutul anului, mașinile care vor intra în competiția pentru mașina anului 2017 în Europa. Pe lista celor șapte mașini au fost incluse trei limuzine, două modele de clasă mică și două crossovere.

Cele șapte mașini au fost alese dintr-o altă listă de 35 de modele. Regula este ca toate să fie lansate în ultimele 12 luni pe piețele din țările europene.

Înainte cu aproximativ o lună, toate cele șapte mașini au fost supuse unor sesiuni speciale de teste, în Franța. Juriul este format din 58 de membri din presa auto. Aceștia reprezintă publicații din 22 de țări europene.

Mașina Anului 2016 a fost Opel Astra, care a concurat cu Skoda Superb și Volvo XC90. Premiul Mașina europeană a anului a fost decernat prima oară în 1964. Victoria din acest an aduce numărul de trofee „Mașina anului” al mărcii Opel la cinci.

Opel Kadett E a fost primul autovehicul produs la Rüsselsheim care a câștigat premiul, în 1985. Doi ani mai târziu, Omega A a câștigat din nou trofeul paneuropean. În ultimii ani, Opel a câștigat de două ori – cu Insignia în 2009 și cu Ampera în 2012.

Peugeot 3008 FOTO: peugeot.com
FOTO: peugeot.com
Peugeot 3008 FOTO: peugeot.com
FOTO: peugeot.com
Peugeot 3008 FOTO: peugeot.com
FOTO: peugeot.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.