A fost descoperit un pui de mamut de acum 35.000 de ani. Specialiștii au fost uimiți de starea de conservare perfectă

pui de mamut mumificat
Sursa foto: Dan Shugar/University of Calgary

Un miner a descoperit în nordul Canadei un pui de mamut lânos perfect mumificat. Animalul a trăit în urmă cu 35.000 de ani, relatează publicația „The Guardian”.

Numit Nun cho ga, puiul de mamut este lung de 140 de cm. Minerul l-a descoperit pe când săpa în permafrostul (strat de sol și de roci care nu se dezgheață niciodată, nici în timpul verii) din nordul Canadei.

Paleontologul canadian Grant Zazula a declarat că mamutul „este unul dintre cele mai incredibile animale mumificate descoperite vreodată.”

„Este perfectă și este frumoasă. Are trompă, are coadă, are mici urechi. Are și vârful prehensil al trompei pe care îl putea folosi pentru a apuca iarba”, a explicat Zazula.

El a mai spus că este „cea mai importantă descoperire din paleontologie făcută în America de Nord”. Având cea mai mare parte a pielii și a părului intactă, oamenii de știință au declarat că puiul de mamut este cel mai complet mamifer mumificat descoperit pe continent.

Se crede că mamutul avea puțin peste o lună când a murit.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.