A fost descoperit un organism total necunoscut. ”O ramură … care nu știam că lipsește”

Fotografia înfățisează organismul fascinant descoperit în solul canadian

Un organism care nu se încadreză nici în regnul animal, nici în cel vegetal sau oricare alt regn a fost descoperit recent în Canada.

În probele de sol din Noua Scoție, prelevate și analizare de o cercetătoare de la Universitatea Dalhousie, au fost descoperite două specii ale unui organism microscopic numit hemimastigot.

Încercând să explice importanța descoperirii, cercetătorii au spus în urma analizei genetice că sunt mai diferite de alte organisme pe cât sunt animalele de ciuperci, de exemplu.

Astfel, hemimastigotele sunt o ramură total nouă în arborele evoluției vieții pe Pământ, notează cercetătoaarea Yana Eglit în revista Nature, citată de Hotnews.

”Reprezintă o ramură majoră… despre care nu știam că lipsește”, a spus Alastair Simpson, profesor de biologie la Dalhousie, coautor al studiului. ”Nimic din ce cunoaștem nu este înrudit cu ele”, a adăugat acesta.

Potrivit lui Simpson, un strămoș comun al gemimastigotelor ar trebui ”căutat” în urmă cu 500 de milioane sau chiar un miliard de ani înainte de apariția primului animal.

Hemimastigotul descoperit, numit Hemimastix kukwesjijk, a fost botezat după Kukwes. Acesta este un căpcăun păros și lacom din mitologia vechiul popor Mi’kmaq, de pe teritoriul canadian.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.