A fost descoperită persoana care a amenințat-o pe jurnalista Emilia Șercan

FOTO: Fundatia Friends for Friends
FOTO: Fundatia Friends for Friends

Polițiștii fac în această dimineață mai multe percheziții la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” și acasă la un ofițer al instituției. Acesta este bănuit că el i-ar fi trimis mesajul de amenințare jurnalistei Emilia Șercan.

Potrivit Digi24, ar fi vorba despre un ofițer de poliție, depistat în Slatina, angajat al Academiei de Poliție.

Jurnalista Emilia Șercan, cunoscută pentru anchetele privind plagiatele în rândul înalților demnitari și al conducerii unor instituții de învățământ, a anunțat în urmă cu o săptămână că a primit amenințări cu moartea.

„De patru ani scriu aproape exclusiv despre tezele de doctorat plagiate ale unor oficiali ai statului, unii dintre cei mai puternici oameni din România fiind subiectul dezvăluirilor mele. Anchetele despre tezele de doctorat plagiate au expus o cutremurătoare rețea de complicități, putere, influență și bani construită pe impostură la cel mai înalt nivel al instituțiilor statului.

Până acum am fost înjurată, intimidată, urmărită, s-a încercat compromiterea mea, însă de data asta s-a trecut la un alt nivel.

Am încercat să îmi explic de de am primit aceste amenințări: dezvăluirile legate despre Academia de Poliție, așa cum am scris în penultima mea anchetă publicată pe PressOne, riscă să lase instituția fără o bună parte dintre profesorii care au doctoratele susținute acolo și care, cel mai probabil, sunt și ele plagiate. Pentru un profesor, o teză de doctorat plagiată înseamnă încheierea carierei academice”, a scris Emilia Șercan.

Jurnalista mai spune că mesajul sugerează că amenințarea este legată de subiectele la care lucrează acum. A depus o plângere la Poliția Capitalei o plângere și au fost informați despre amenințări ministrul de Interne și șeful IGPR.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.