A fost dat afară cel mai bine plătit bugetar din România

Vor fi eliminate multe sporuri din aparatul bugetar. Foto: Pixabay

Guvernul liberal condus de Ludovic Orban înlătură în masă oamenii puși de PSD în funcții bine plătite de contribuabilii români. Printre ”victimele” epurărilor recente este și Ionela Stoian, angajat la stat remunerat anul trecut cu peste 100.000 de euro.

Ionela Stoian, fost secretar al Ministerului Dezvoltării și fost consilier al ministrului Daniel Suciu, un acolit al lui Liviu Dragnea, a câștigat aproape o jumătate de milion de lei anul trecut, încasând lunar aproximativ 8.500 de euro.

Banii nu au venit doar din salariu, ci din faptul că remarcabila Ionela Stoian era membru în patru consilii de administrație a unor companii de stat.

Astfel, în 2018, Stoian a primit peste 110.000 de lei salariu de la Ministerul Dezvoltării, 48.000 de lei – pentru funcția de consilier de la Ministerul Dezvoltării, 239.628 de lei, pentru că a fost membru al Comitetului Interministerial de Finanțări, Garanții și Asigurări din cadul Eximbank.

Ionela Stoian, care nu joacă fotbal la FCSB, însă câștigă aproape la fel de mult ca Florinel Coman, a mai încasat bani fără să facă mare lucru și de la ANL, de la Comisia de atestare, disciplină și soluționare a contestațiilor, de la Uzina Mecanică Sadu și de la SC Neptun Olimp.

Ionela Stoian a fost numită secretar general al MDRAP imediat după preluarea puterii de către coaliţia PSD-ALDE, în ianuarie 2017. Ea a fost acuzată de procurorii DNA de complicitate în celebrul dosar Belina.