A fost confirmată Dacia electrică. Când va fi lansată Dacia Urban City

FOTO: Captură video
FOTO: Captură video

Compania Renault a mai făcut astăzi încă un pas important în ceea ce privește lansarea unui model electric Dacia 100%. Cu ocazia prezentării rezultatelor financiare 2019, Renault a anunțat și mai multe mașini care se vor lansa, iar printre ele este și Dacia Urban City car.

Potrivit celor de la Renault, va fi un model nou, cu propulsie exclusiv electrică. Mașina urmează să fie lansată în intervalul 2021 – 2022.

În presa de specialitate s-a vehiculat faptul că modelul electric Renault City K-ZE, care acum este disponibil în China, ar putea fi lansat în Europa sub marca Dacia.

Acest model se vinde în prezent în China sub brandul Renault. Într-un interviu pentru publicația AutomobilWoche, directorul de vânzări al Renault a explicat de ce a ales Dacia ca brand. Potrivit lui Oliver Murguet, „reglementările stricte privind CO2 care vin în 2020 reprezintă o provocare mare” pentru companie.

Actualele modele Sandero, Logan și Duster sunt vândute cu motoare care produc CO2, iar modelul K-ZE va purta sigla Dacia pentru a echilibra situația. De asemenea, Murguet a mai spus că numele ar putea fi schimbat, nu va rămâne K-ZE.

Dacă în China este vândută cu 8.000 de euro, în Europa ar putea fi disponibilă la un preț de aproximativ 15.000 de euro fără bonus. Diferența de preț este dată de schimbarea condițiilor de securitate pentru Europa, o echipare mai bună și elemente de stil suplimentare.

Prețul este unul mic, având în vedere că un Renault ZOE are un preț de aproximativ 30.0000 de euro.

Informații despre apariția unei Dacia electrice au apărut încă de la începutul anului trecut. Jurnaliștii de la The Daily Express scriau că un astfel de model ar acoperi un gol destul de mare pe piața mașinilor nepoluante cu prețuri accesibile.

Și presa franceză scria în luna mai, 2019, că Dacia va avea un model electric. Jurnaliștii francezi scriau atunci că mașina ar putea avea o autonomie de 200 de kilometri și se va încărca în aproximativ 4 ore. De asemenea, se mai spune și că automobilul, care e posibil să se lanseze la Salonul Auto de la Frankfurt din 2021, își propunea să fie cel mai ieftin din această categorie.