A fost confirmat al 4-lea caz de coronavirus din România

coronavirus
Foto: geralt / pixabay.com

Un bărbat de 47 de ani din Timișoara, care a călătorit în același avion cu femeia de 38 de ani cu coronavirus întoarsă din Italia, a fost testat pozitiv pentru noul virus din China.

Adrian Marinescu, medic la Spitalul „Matei Balș” din București, a spus la postul de televiziune Digi24 că este vorba de un caz asimptomatic.

Din acest motiv el speră că evoluția bărbatului va fi una pozitivă.

„Am primit confirmarea de la prefectul de Timiș, prin care am fost anunțat că un caz a fost testat pozitiv la Timișoara. E un contact direct al pacientei din Timișoara”, a declarat Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne, la același post de televiziune.

Potrivit lui Arafat, bărbatul de 47 de ani a stat foarte aproape de femeia bolnavă în avion. El s-a aflat în izolare la domiciliu. Inițial, testul realizat a fost negativ, dar acum, după 12 zile, a fost testat pozitiv pentru coronavirus.

„El va fi transportat pentru internare la spital. Starea lui este bună, nu prezintă probleme deosebite”, a mai spus Arafat.

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat într-o conferință de presă că bărbatul de 47 de ani a fost pus în izolare la domiciliu pe 26 februarie, la 6 zile de la aterizarea avionului în 20 februarie, deoarece în acel moment a fost descoperit faptul că femeia de 38 de ani era infectată cu virusul COVID-19.

Tătaru a menționat că toți cei care au fost contacți direcți ai femeii de 38 de ani au fost testați, iar până acum testele au fost negative, cu excepția bărbatului de 47 de ani.

Contacți direcți înseamnă toți cei care au stat în avion în apropierea ei (până la două rânduri în față, două rânduri în spate și două rânduri în lateral).

Bărbatul infectat a stat chiar în dreapta femeii, a mai spus secretarul de stat.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.