A fost anunțat prețul pentru Dacia electrică. Va fi cea mai ieftină mașină eco din România

Dacia Spring
Dacia Spring

Dacia va deschide din 20 martie precomenzile pentru versiunea „Comfort Plus” a primei sale mașini electrice. Prețul va fi de 18.100 de euro, cu TVA inclus. Primele livrări vor fi făcute în luna septembrie. Urmează să se deschidă și precomenzile pentru versiunea de echipare „Comfort”, care va fi disponibilă la prețul de 16.800 de euro, cu TVA inclus, ceea ce înseamnă că dacă va fi cumpărată prin programul Rabla Plus, prețul va scădea sub 10.000 de euro.

Astfel, cu tichetul Rabla, Dacia electrică ar putea fi mai ieftină chiar și decât multe modele pe benzină și motorină.

Dacia electrică va fi disponibilă în trei culor: karoline white, cenote blue și lightning silver. Ulterior va apărea și culoarea goji red.

Dacia Spring are un motor electric de 33kw, cuplat cu o baterie de 26,8 KWh și poate fi alimentată și la o priză obișnuită de casă, la 220V, cât și la un încărcător public.

Potrivit producătorilor, Spring are o autonomie cuprinsă între 230 km și 305 km. Este dotată și cu o serie de echipamente de siguranță, printre care: limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forței de frânare, 6 airbag-uri, apel de urgență (buton SOS), aprindere automată a farurilor și frânare automată de urgență.

Mașinile au o garanție de 3 ani sau 100.000 de kilometri pentru autovehicul și de 8 ani sau 120.000 de kilometri pentru bateria electrică a automobilului.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.