A doua Viorica. Raluca Turcan: ”Agenții poștali propaghează știri false”

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Dacă pesedista Viorica Dăncilă este campioana absolută a erorilor de exprimare din politica românească, liberalii propun și ei un pretendent la acest rușinos titlu: Raluca Turcan.

Turcan, care este vicepremier al țării, a făcut câteva greșeli grave în timpul unei conferințe de presă.

”Agenții poștali fac politica PSD în teritoriu, că amenință cu neplata pensiilor sau ”propaghează” știrea falsă…”, a spus șefa liberală, citată de Știrile TVR.

Forma corectă a verbului este, bineînțeles, propagă.

Turcan a ținut să comenteze și tragedia de la Timișoara, unde o mamă și doi copii au murit, în urma unei dezinsecții făcute prost.

„Pentru tragedia de la Timişoara trebuie să existe o răspundere directă a tuturor factorilor implicaţi. Adică nu se poate ca în materie de siguranţă publică să nu existe controale ale instituţiilor statului, astfel încât omul să aibă garanţia că nu se culcă sănătos şi se trezeşte, ferească Dumnezeu, mort, aşa cum s-a întâmplat în Timişoara. Este greu de imaginat cum a putut să existe atâta lipsă de responsabilitate în materie de verificarea îndeplinirii competenţelor şi a cerinţelor contractuale de către furnizorul privat”, a declarat vicepremierul liberal.

Raluca Turcan are 43 de ani, este din Botoșani și este deputat de Sibiu.