A deraiat Mocănița. 12 turiști au fost răniți în Maramureș

mocănița a deraiat maramureș
Foto: ISU Maramureș

12 persoane au fost rănite sâmbătă, 10 august, după ce locomotiva Mocăniței a deraiat pe Valea Vaserului, în județul Maramureș.

„Pompierii din Vișeu de Sus, alături de jandarmi, salvamontiști, polițiști și personal SAJ au intervenit pe Valea Vaserului, unde locomotiva și un vagon al mocăniței au deraiat. În urma acestui incident au rezultat 12 persoane rănite ușor, care au fost transportate la Centrul de Primiri Urgențe Vișeu de Sus”, a anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Maramureș pe pagina de Facebook.

Printre persoanele rănite se află și un copil, anunță postul de televiziune Digi24. În momentul producerii accidentului, în tren se aflau aproximativ 200 de persoane, a declarat pentru sursa citată Oana Gonczi, purtătorul de cuvânt al ISU Maramureș.

Încă un tren a deraiat. Este al 4-lea în mai puțin de o lună

mocănița a deraiat maramureș
Foto: ISU Maramureș
mocănița a deraiat maramureș
Foto: ISU Maramureș
mocănița a deraiat maramureș
Foto: ISU Maramureș

Jurnaliștii Digi24 au obținut și mărturia unui turist, Ionuț, care a povestit că locomotiva Mocăniței a mai deraiat și în urmă cu două zile, însă atunci nu a fost nicio persoană rănită.

El a relatat că Mocănița avea 7-8 vagoane și că în ele se aflau tot în jur de 200 de turiști.

„Dacă vagonul nu oprea la timp… se putea întâmpla o catastrofă”, a povestit el.

Turistul a mai spus că au intervenit cei care conduceau Mocănița și au reușit să repună locomotiva pe linie după o oră.

Bărbatul s-a gândit că este vorba de un caz izolat și nu a făcut nicio sesizare, însă a declarat că după ce a văzut că Mocănița a deraiat din nou, după numai două zile, va depune o plângere.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.