A crescut numărul micilor companii înființate de români

Românii vor putea să își înființeze o firmă mult mai rapid și mai ieftin (Flickr / Thomas Angermann)
Românii vor putea să își înființeze o firmă mult mai rapid și mai ieftin (Flickr / Thomas Angermann)

Românii au fondat peste 63.000 de companii în primele cinci luni ale acestui ani, cu 23 la sută mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

Numărul societăților cu răspundere limitată (SRL) a înregistrat o creștere de aproape 25% față de anul trecut, ajungând la 43.500, potrivit Registrului Comerțului. Și Persoanele Fizice Autorizate (PFA) s-au înmulțit în primele luni din 2017. Peste 11.500 de astfel de entități au fost înființate, o creștere de 12,2% față de 2016, când numărul PFA-urilor a scăzut.

Cele mai multe companii au fost fondate în București, în timp ce Clujul și Timișoara ocupă următoarele două locuri de pe podium.

Programul ”Start-Up Nation”, care acordă ajutoare substanțiale de la stat noilor firme, poate fi unul dintre motivele pentru creșterea numărului de intereprinderi mici și mijlocii.

În total, 113.167 de companii au fost înființate anul trecut, peste 64.400 dintre ele fiind SRL-uri. În acest an, specialiștii se așteaptă la un număr mult mai mare de firme noi.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.