A apărut primul caz de coronavirus din România

FOTO: geralt/Pixabay.com
FOTO: geralt/Pixabay.com

România are primul caz confirmat de coronavirus.

Este vorba de o persoană din județul Gorj cu care italianul infectat a intrat în contact, a anunțat în această seară ministrul Sănătății Victor Costache.

„Bărbatul e dintr-o localitate din județul Gorj. Va ajunge la București și va intra pe tratament. Starea sa este bună, nu manifestă simptome. E vorba de o persoană total asimptomatică”, a spus Costache.

Bărbatul s-a întâlnit cu italianul care a făcut o vizită în România în urmă cu câteva zile, și a mers la vânătoare alături de acesta.

De asemenea, ministrul a mai spus că mai sunt în lucru 33 de teste din acea zonă.

Această persoană va fi transferată la Institutul Matei Balș din capitală.

Secretarul de stat din Ministerul de Interne Raed Arafat a declarat că pacientul este într-o stare bună în acest moment.

„Nu prezintă febră, tuse, alte simptome. El va fi internat. În casa respectivă mai sunt 7 persoane, dar toate au fost testate negativ. Toate cele 7 persoane vor rămâne la domiciliu, în izolare, cel puțin 14 zile”, a spus Arafat.

Apoi, după cele 14 zile, persoanele vor fi testate din nou. Dacă vreuna va fi testată pozitiv, ea va fi dusă la spital.

 

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.