A 15-a finală. Încă un meci perfect al Simonei Halep la Shenzen

Simona Halep s-a impus azi fără probleme, cu scorul de 6-2, 6-3, în fața chinezoaicei Saisai Zheng și s-a calificat în ultimul act al turneului de la Shenzen.

Simona Halep a dominat clar meciul cu adversara sa, aflată pe locul 97 în lume, reușind un nou joc exact, așteptat de la o favorită principală.

Este pentru prima oară când jucătoarea română de tenis va juca o finală în China și pentru a 15-a oară în carieră când ajunge în meciul decisiv pentru un trofeu WTA. Simona Halep are opt trofee în palmares, ultimul fiind cucerit pe teren propriu, la București, vara trecută.

La Shenzen, românca de pe locul 3 în lume o va întâlni în finală pe  Timea Bacsinszky (Elveția, locul 47 în lume), care a eliminat-o surprinzător pe puternica Petra Kvitova, a patra jucătoare a lumii.

Simona Halep (23 de ani) nu s-a duelat niciodată cu elvețianca. Timea se simte bine în China. În sezonul trecut, la turneul de la Wuhan, ea a reușit să o elimine pe Maria Șarapova. A opta favorită a competiției de la Shenzen, Bacsinszky (25 de ani) este la a treia finală din carieră, ea având în palmares un singur titlu, cucerit în 2009, la Luxemburg.

La Shenzen, cele două finaliste vor împărți aproape 170.000 de dolari. Câștigătoarea va primi puțin peste 111.000. De asemenea, odată cu titlul WTA, organizatorii îi vor oferi campioanei și 280 de puncte în ierarhia mondială. Finalista primește doar 180.

Indiferent de rezultatul din finală, Simona Halep nu poate urca, dar nici coborî de pe locul 3 în lume.