Câți români au votat până la ora 18.00, comparativ cu turul 1

proteste
Foto: Andreea Dogar

44,48% dintre românii cu drept de vot s-au prezentat la urne până la ora 18.00, cu peste două procente mai mult decât la aceeași oră în turul întâi.

Concret, până acum au votat în țară 8,12 milioane de români.

În turul întâi al alegerilor prezidențiale, care a avut loc pe 10 noiembrie, prezența la vot la ora 18.00 a fost de 42,19%. Astfel, în urmă cu două săptămâni, până la acea oră votaseră 7,68 milioane de oameni.

Este posibil așadar ca în acest al doilea tur de scrutin să iasă la vot mai mulți oameni decât în turul întâi.

Dintre cei care au votat până acum, 4,74 milioane sunt din mediul urban, iar 3,56 milioane din mediul rural.

La finalul turului întâi al alegerilor prezidențiale, în țară au votat 8.683.688 de persoane.

În ceea ce privește diaspora, în turul întâi au votat 675.348 de oameni. Acum, în străinătate au votat deja 828.233 de români.

Iată și împărțirea pe grupe de vârstă pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale:

Sursa: BEC
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.