Tatăl Alexandrei crede că fata lui e în viață: „Cei care au luat-o să o aducă acasă”

ion măceșanu tatăl alexandrei
Ion Măceșanu. Foto: Captură Știrile ProTV

Ion Măceșanu, tatăl Alexandrei, fata răpită de Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal care spune că a omorât-o atât pe adolescenta de 15 ani, cât și pe Luiza Melencu, dispărută în urmă cu câteva luni, crede că fiica lui se află în viață și face un apel către cei care au luat-o să o aducă înapoi.

„Vreau să le mulțumesc în primul rând tuturor celor care s-au implicat în acest caz, tuturor celor care caută, care cercetează în continuare, vreau să le spun celor care știu despre ea, care au luat-o, vreau să o aducă, să o lase la o margine de … nu mă mai interesează dup-aia cine a făcut treaba asta. Vreau să o aducă ca să ne reluăm viața pe care o aveam înainte, viața noastră liniștită, viața noastră așa cum era. Deci încă o dată, vreau un apel pentru toți care știu ceva de ea. Este foarte dificil pentru că sunt 8-9 zile în care nu știm nimic. Cei care știu ceva de ea să o aducă acasă, să fie sănătoasă. Nu mă interesează cine a luat-o dacă o aduce, vreau să fie ca înainte”, a declarat Ion Măceșanu în fața jurnaliștilor.

„Credem că fata noastră este în viață. Ne rugăm în fiecare seară, în fiecare oră. Sper… din toată inima… noi credem că este în viață. Vom crede până în ultima zi. Dumnezeu să o aducă acasă, să fie sănătoasă”, a continuat el.

Întrebat dacă are informații că fata lui este în viață, Ion Măceșanu a spus că nu, dar că „așa îi spune inima”.

Anchetatorilor le-a transmis „să-și vadă în continuare de treabă, să fie uniți, să se unească, să-și unească toate forțele ca să o găsească”. Ion Măceșanu a mai spus că le mulțumește pentru ce au făcut până acum: „Eu cred că și-au făcut datoria. Nu mă îndoiesc niciodată și nu mă voi îndoi. Am încredere în ei, ca orice om în situația asta”.

Legat de reacția autorităților care au preluat apelul la 112, el a spus că „poate nici dânșii nu și-au dat seama”: „Dacă apelul sau locația era mai clar…poate. Și mă simt vinovat eu ca tată că n-am putut să fac mai mult. Poate dacă ne dădeam seama sau dânșii își dădeau seama. Poate acum totul era rezolvat, nu se ajungea până aici. Dar eu totuși cred că-și vor face datoria și o vor găsi în viață”.

Ion Măceșanu a făcut și un apel la presă pentru a fi lăsat în pace, atât el, cât și familia sa: „Vreau să știți că este și prima și ultima declarație pe care o fac. Vreau să fiu lăsat în pace, și eu și familia mea, nu vrem să fim hărțuiți. Ați văzut că am pus pe porți preșuri, nu vreau să mai fim vânați. Deci vrem să fim lăsați în pace după această declarație, să nu mai văd că stau după noi. Am ieșit ca să se vadă… că mi s-a spus că noi ca părinți nu ne dăm silința, nu ne pasă… Din contră, și astăzi am căutat. Nu știm nici noi, suntem disperați, vă dați seama”.

Deși părinții Alexandrei speră că fata lor încă este în viață, Gheorghe Dincă și-a menținut declarația inițială că el le-a omorât pe cele două fete.

El a fost audiat în noaptea de joi spre vineri la sediul DIICOT din București și, potrivit avocatului său, a spus și acum că el le-a ucis pe Alexandra și Luiza.