Povestea tânărului milionar român din Silicon Valley

Sebastian Dobrincu. Foto: Youtube

Sebastian Dobrincu e un tânăr român în vârstă de doar 20 de ani care se numără printre noii milionari produși de centrul IT american din California, Silicon Valley.

Sebastian Dobrincu este și unul dintre cei mai tineri milionari din Silicon Valley. A început să învețe programare la doar 7 ani, atrăgând apoi atenția unor companii de renume pe plan mondial, printre care Spotify sau Facebook.

La numai 17 ani a fondat Storyheap, o platformă care a devenit lider de piață pe zona de social media content marketing, scrie Digi24. Printre clienții companiei sale s-au numărat Tumblr, Hulu, Universal Music, Shake Shack și chiar Selena Gomez.

Tânărul programator român a mai fondat două companii – Brandmates și Owlmetrics -, ambele cu scopul de a ajuta brandurile să-și mărească influența pe rețelele sociale.

Sebastian Dobrincu a studiat la Universitatea Standford, unde a învățat despre inteligența artificială, însă a renunțat la studii și s-a dedicat antreprenoriatului.

Anul acesta a devenit cel mai tânăr membru din clasamentul Forbes „30 under 30”, care curpinde 30 de milionari sub 30 de ani.

Tânărul programator român nu a acceptat ofertele de angajare făcute de giganți IT precum Facebook sau Apple și își continuă eforturile pe teren propriu, participând la multe conferințe în care oferă sfaturi tinerilor antreprenori.