Cum a fost recompensat tânărul care a găsit 95.000 de euro într-un dulap cumpărat de pe OLX

cutie cu bani dulap 95.000 de euro
Foto: Captură Digi24

Un tânăr de 33 de ani din Timișoara a avut parte de o surpriză uriașă după ce a cumpărat un dulap la mâna a doua de pe siteul OLX. În interiorul dulapului, unul dintre copiii bărbatului a găsit o cutie metalică în care se aflau 95.000 de euro.

„Am început să deschid elasticul, am deschis-o și când am văzut culoarea aceea de bani, erau cei de 500 de euro deasupra și când i-am numărat era vorba de 95.000 de euro”, a povestit Samuel Stănici pentru postul de televiziune Digi24.

Adela Stănici, soția sa, a crezut inițial că banii sunt falși.

Obiectul îî aparţinuse unui bătrân care a murit, iar fiul acestuia nu ştia despre banii puşi deoparte.

Soții Stănici nu şi-au pus problema să păstreze banii, așa că l-au anunțat pe fostul proprietar că au găsit bani în dulapul cumpărat.

„El nu știa nimic de bani. De sumă nu i-am spus nimic. Numai când a venit aici și i-a numărat. Nu m-am dus cu banii la el, a venit el la noi. Nu mai putea. Îți dai seama să te trezești cu atâția bani, stiind ca sunt ai lui”, a relatat Samuel Stănici.

Vânzătorul dulapului i-a oferit celui care i-a returnat banii 10 la sută din sumă, adică 9.500 de euro, drept răsplată. Bărbatul nu a vrut să-i fie cunoscută identitatea.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.