„Tunelul iubirii” din România, pe lista comorilor ascunse din Uniunea Europeană

tunel
„Tunelul iubirii”. Foto: Captură YouTube

O cale ferată abandonată figurează pe o listă a comorilor ascunse din Uniunea Europeană, relatează Yahoo News România.

Linia ferată abandonată asigura, cândva, legătura dintre oraşele severinene Oţelul Roşu şi Caransebeş. Vegetaţia care s-a dezvoltat în jurul şinelor a transformat această linie ferată într-un adevărat obiectiv romantic. Internauţii l-au denumit „Tunelul iubirii”.

Acest obiectiv apare, anul acesta, pe lista cu 28 de locuri mai puţin cunoscute din Europa, câte unul pentru fiecare stat membru, întocmită de Parlamentul European.

Proiectul de promovare a acestor locuri se numeşte „Descoperă Europa” şi a fost lansat anul trecut, cu ajutorul aplicaţiei mobile Foursquare.

Noua listă, numită acum „Re-descoperă Europa”, include obiective turistice despre care legislativul european ne informează că este foarte probabil să nu fi auzit niciodată. Un castel de nisip, un buncăr sovietic secret, un sat muzeu, fenomene geologice — acestea sunt câteva dintre propuneri, reprezentând atracții pentru toate gusturile, potrivit agerpres.ro.

Anul trecut, pe această listă a figurat Transfăgărăşanul.

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să fiți la curent cu lucrurile bune care se întâmplă în România și în lume, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de știri pozitive de pe pagina noastră de Facebook.