Cel mai mare ştrand cu apă sărată din România

statiunea praid cel mai mare strand cu apa sarata
Într-o staţiune harghiteană a fost inaugurat cel mai mare ştrand cu apă sărată din ţara noastră.

Ştrandul – întins pe o suprafaţă de jumătate de hectar, dintre care 2.000 de metri pătraţi de luciu de apă – se află în localitatea Praid. Staţiunea este cunoscută îndeosebi pentru salina de aici, una dintre cele mai vizitate din ţară.

În cadrul ștrandului, există două bazine pentru copii, cu adâncime  între 60 cm și 1,20 m, și unul pentru adulți, care are o adâncime a apei cuprinsă între 1,20 — 1,60 m, acestea fiind interconectate.

„Avem 300 de locuri pe șezlonguri care sunt deja amplasate pe zonele de plajă, restaurant cu autoservire, două baruri exterioare, unul la parter, unul la primul nivel, și un bar în piscină. Zonă de plajă amplasată pe parter și pe etaj. Capacitatea totală este de 520 de locuri. Avem 40 de angajați, ștrandul dispunând de salvamari și de personal medical”, a afirmat Ilie Colorian, șeful Serviciului de Turism al Salinei Praid, citat de agerpres.ro.

Ştrandul face parte dintr-un program amplu de dezvoltare a turismului din zona salinei Praid. Suma necesară proiectului, 1,5 milioane de euro, a fost alocată de Societatea Naţională a Sării.

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să fiți la curent cu lucrurile bune care se întâmplă în România și în lume, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de știri pozitive de pe pagina noastră de Facebook.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.