Cod galben de ploi, vijelii și grindină. Vor fi afectate jumătate din județele țării

cod galben vijelii cod portocaliu
Foto: Adam Singer (Flickr)

Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou cod galben de ploi și instabilitate atmosferică valabil de azi, 26 iulie, ora 20, până joi, 27 iulie, ora 20.

Codul galben este valabil pentru jumătatea de est a țării, cu excepția județelor Constanța și Tulcea.

Vor fi afectate 23 de județe din țară și municipiul București.

În intervalul menţionat, în Muntenia, Moldova și local în Carpații Orientali și Meridionali, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial.

Vor fi descărcări electrice frecvente, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 20…25 l/mp şi punctiform 50…60 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala în după-amiaza zilei de miercuri (26 iulie) şi în zona Carpaților Meridionali și a Munților Banatului, iar în Dobrogea, îndeosebi în a doua parte a zilei de joi (27 iulie) şi în cursul nopţii de joi spre vineri (27/28 iulie).

cod galben ploi vijelii
Sursa: ANM

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.