Orașul din România cu cele mai ieftine apartamente

FOTO: Ionuț Fantaziu
FOTO: Ionuț Fantaziu

Reșița este orașul în care sunt cele mai ieftine apartamente din țară. Proprietarii nu cer mai mult de 400 de euro pe metru pătrat, iar o garsonieră ajunge la aproximativ 10.000 de euro, potrivit Digi24.

Prețurile mici sunt puse pe seama nivelului de trai scăzut. Potrivit analiștilor, locurile de muncă sunt puține, iar salariile sunt mici, cei mai mulți dintre reșițeni câștigând minimul pe economie.

Toate speranțele orașului din punct de vedere economic se pun acum într-un parc industrial. „Este în curs de realizare o investiție în parcul industrial, o fabrică a unei societăți comerciale, a doua ca număr de angajați în România, peste 10 mii de angajați.

Acest lucru va crea posibilitatea celor care vin în oraș să-și achiziționeze apartamente la preț mic”, a declarat primarul Reșiței, Ioan Popa, pentru Digi24.

Potrivit unei cercetări de piață realizate de portalul imobiliare.ro, pe locul al doilea după Reșița în topul celor mai ieftine apartamente se află Târgoviște, unde o locuință se vinde cu 500 de euro pe metru pătrat. Urmează Zalău (502 euro/mp), Satu Mare (530 euro/mp) și Bistrița (556 euro/mp).

La polul opus, orașele cu cele mai scumpe apartamente sunt: Cluj (1.214 euro/mp), București (1.131 euro/mp), Timișoara (1.000 de euro/mp), Constanța (956 euro/mp) și Brașov (898 euro/mp).

Primar-fenomen într-o comună din România. Ce a reușit să facă în doar două luni

 

Locuri de muncă în Dubai, Qatar, Emirate. Salarii frumoase, cazarea și transportul sunt gratuite