Ziua sportului. Copiii cu dizabilități se întrec mâine la alergare și la șah

Sport_copii
Foto: www.freestockphotography.com.au

Tineri sportivi cu și fără dizabilități vor participa mâine, 18 mai, la o competiție care își propune că crească gradul de acceptare și de integrare în societate al copiilor cu diferite afecțiuni.

Evenimentul, numit „Ziua sportului – Campioni Speciali”, a ajuns la cea de-a cincea ediție și este organizat de Centrul Şcolar nr. 3 Bucureşti. Competiția va avea loc în Parcul Florilor din Șoseaua Pantelimon, începând cu ora 10:00.

Sportivii vor participa la probe de atletism (băieţi: 1.500 de metri şi fete: 1.000 de metri), tenis de masă, șah, mini-fotbal. Totodată, va fi organizată şi o probă artistica la alegere: muzică, teatru, pantomimă, dans (sportiv, folcloric, modern sau de societate).

“Ziua Sportului este un eveniment care pune laolaltă tinerii sportivi cu şi fără dizabiliăţi, viitori Campioni Speciali, care nu îşi permit să practice sportul de performanţă fie din cauza marginalizării în cadrul societăţii, fie din cauza accesului deficitar la mijloace materiale”, arată organizatorii într-un comunicat de presă.

Sportivii de performanță Doina Ignat, Nicoleta Grasu şi Adrian Răduţă vor fi prezenţi la eveniment pentru a încuraja performanţa prin sport indiferent de condiţia fizică.

Dacă acest articol ți-a fost de folos, dă-ne un like pe pagina noastră de Facebook.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: