O femeie a reciclat sute de sticle adunate de la pelerinii veniți la Sf. Parascheva. Câți bani a reușit să strângă

PET-uri reciclate iași
Sursa: Bună Ziua Iași

O femeie din Iași a adunat sute de PET-uri reciclabile de la pelerini, pentru a strânge bani pentru copilul său în vârstă de 12 ani, pe care îl crește singură. Alina T. a colectat peste 300 de sticle pe zi, pentru care a obținut în jur de 180 de lei la centrele de reciclare, relatează publicația locală „Bună Ziua Iași”.

De la începutul pelerinajului la Sfânta Parascheva (8 octombrie 2024), Alina vine pe străzile unde se întinde coada credincioșilor care așteaptă să intre la moaște și strânge PET-uri pentru a obține garanția de 50 de bani. Femeia în vârstă de 37 de ani adună sticle de dimineața până seara.

„De câteva zile vin la coada de la Sfânta Parascheva și adun sticle, doze, ce se poate returna pentru cei 50 de bani. Am nevoie de bani ca să îmi îngrijesc copilul, deoarece sunt singură. Este greu, nu am ce să zic, dar trebuie să pun ceva de mâncare pe masă. Am învățat să mă descurc singură toată viața, m-am despărțit de soț în urmă cu câțiva ani, e mai bine așa, deoarece aveam numai probleme cu el”, a povestit Alina T. pentru sursa citată.

„Băiatul meu are 12 ani, este la școală, am doar eu grijă de el, nu mai am pe nimeni, însă ne-am învățat așa, să ne descurcăm, și sunt sigur că odată ce va crește, își va ajuta mama. Vreau ca el să aibă ce mânca, să poată merge la școală, să nu fie ca mine, cu 4 clase”, a mai spus femeia.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.