Premiul Nobel pentru Medicină a fost acordat cercetătorilor care au descoperit microARN-ul

Premiul Nobel pentru Fiziologie sau Medicină a fost acordat în 2024 cercetătorilor Victor Ambros și Gary Ruvkun pentru descoperirea microARN-ului.

„Premiul Nobel pentru Fiziologie sau Medicină din 2024 a fost acordat lui Victor Ambros și Gary Ruvkun pentru descoperirea microARN-ului și rolului acestuia în reglarea post-transcriere a genelor”, a anunțat luni Academia Regală Suedeză de Științe, cea care decernează Premiile Nobel.

„Genele microARN au evoluat și s-au extins în genomurile organismelor multicelulare timp de peste 500 de milioane de ani.

Astăzi, știm că există mai mult de o mie de gene pentru diferite microARN-uri la oameni și că reglarea genelor prin microARN – descoperită de laureații premiului Nobel pentru medicină din acest an – este universală în rândul organismelor multicelulare”, explică Academia Suedeză.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.