Peste 70% din angajații unei multinaționale vor să demisioneze după ce li s-a cerut să vină la birou 5 zile pe săptămână

birouri de inchiriat bucuresti

Conducerea Amazon a trimis angajaților o notă internă prin care i-a anunțat că le cere să vină la birou toate zilele lucrătoare. Anunțul a fost făcut de CEO-ul Amazon, Andy Jassy.

Deși angajaților gigantului tehnologic de 1,9 trilioane de dolari și s-a cerut să se întoarcă full-time la birou din ianuarie 2025, datele evidențiază că mulți speră să-și găsească un nou loc de muncă înainte de Anul Nou, potrivit Fortune.

Majoritatea angajaților companiei Amazon au raportat că nu sunt mulțumiți de întoarcerea full-time la birou și caută noi locuri de muncă.

Mai mult, peste o treime au spus că cunosc pe cineva din companie care și-a dat demisia din cauza anunțului.

Fortune a descoperit, în mod similar, în propria investigație că angajații sunt „furioși să aplice” pentru noi locuri de muncă și deja intervievează pentru roluri mai flexibile în altă parte.

Peste 90% dintre angajații Amazon sunt „nemulțumiți” de noua politică a companiei, potrivit sondajului Blind, iar mulți și-au exprimat temerile că decizia Amazon va inspira alți giganți ai tehnologiei să urmeze exemplul.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.