O turistă din Cehia s-a întors după 7 ani în România:  „O parte din autenticitatea României dispare progresiv”

FOTO: CoajaCristian/Pixabay.com
FOTO: CoajaCristian/Pixabay.com

Jolana Sedlackova a petrecut aproape o săptămână în România cu un grup de prieteni din Cehia, mergând pe Transfăgărășan, Transalpina și ajungând la Cimitirul Vesel din Săpânța. A mai fost în România în urmă cu 7 ani, iar întreaga sa experiență de acum a povestit pe grupul de Facebook Overlanding Europe.

”Ne-am întors în România după șapte ani. Multe s-a schimbat de la ultima noastră vizită aici! Infrastructura rutieră s-a îmbunătățit, iar acum, pe marginea drumurilor, poți vedea multe case renovate și biserici încântătoare și foarte bine conservate. Sunt mai puține căruțe pe drumuri comparativ cu ultima oară când am fost aici.

Cu toate astea, am simțit că din cauza creșterii standardului de viață, o parte din autenticitatea României dispare progresiv. Cu toate astea, România are un farmec special și rămâne una dintre țările europene cu frumuseți naturale și peisaje extrem de bine păstrate. Ne-a plăcut mult să traversăm mai multe păduri și munți, să înotăm în râuri și chiar să vedem mai mulți urși. (…)

Cu toate că Transalpina nu e un drum atât de faimos ca Transfăgărășanul, oferă de asemenea numeroase priveliști absolut fantastice. Însă Transfăgărășanul rămâne categoric unul dintre cele mai frumoase drumuri de pe glob. (…)

Zona de lângă Transfăgărășan este unul dintre locurile unde poți vedea urși în sălbăticie. Am văzut în total nouă urși pe drum. Și nu i-am hrănit, pentru că știm că acest lucru este clar interzis”, a povestit turista cehă, potrivit adevarul.ro.

FOTO: CoajaCristian/Pixabay.com

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.