Probleme mari la Volkswagen. Zeci de mii de angajați ar urma să fie dați afară

FOTO: Vanellus Foto /Wikimedia Commons
FOTO: Vanellus Foto /Wikimedia Commons

Compania germană Volkswagen, unul dintre cei mai mari producători auto din lume, încearcă să se redreseze și ar urma să disponibilizeze până la 30.000 de angajați, potrivit Bild.

Mai exact, conducerea grupului vrea să dea afară un sfert din numărul total de muncitori din Germania. Anterior, directorul financiar Arno Antlitz spune că e posibil ca două uzine să fie închise.

O altă măsură luată de companie este că investițiile vor fi reduse cu aproximativ 20 de miliarde de euro.

„VW vinde prea puține mașini, iar asta pune presiune pe locurile de muncă. Este recunoașterea faptului că marca a trecut cu vederea evoluțiile tehnologice din trecut și le-a implementat prost.

VW trebuie să investească masiv și, în sfârșit, să aducă pe piață o mașină electrică bună și accesibilă. Noua generație Beetle, ca să spunem așa. Apoi mai mulți oameni vor fi angajați din nou. Dacă ia măsuri de austeritate acum, va avea mari dificultăți să rămână pe piață pe termen lung”; este de părere economistul Jens Sudekum.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: