România a angajat mii de șoferi de TIR din Filipine

FOTO: Skica911/Pixabay.com
FOTO: Skica911/Pixabay.com

România a angajat 3.000 de șoferi de TIR filipinezi și încearcă să aducă din aceeași țară și mai mulți lucrători pentru îngrijirea bătrânilor din căminile specializat.

„De aproximativ 8 ani recrutăm șoferi de TIR din Asia pentru România”, a spus pentru ziar Yosef Gavriel Peisakh, care este general manager al Agenției de recrutare a personalului străin şi care a revenit de curând în România din Filipine, unde a susținut una dintre cele mai ample campanii de selecție a forței de muncă.

Conform unui studiu realizat de Uniunea Națională a Transportatorilor, piața transporturilor rutiere în România a ajuns la o valoare de aproape 19 miliarde euro în anul 2023 și se află într-o continuă creștere, potrivit adevarul.ro.

Anul viitor, agenţia care a adus șoferii de TIR va aduce în România din Filipine aproape 500 de persoane care vor îngriji persoane cu dizabilităţi.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.