Se închid 25 de școli și licee din cauza inundațiilor. Lista unităților de învățământ afectate

ploi inundații
Foto: Meteoplus / Facebook

Mai multe școli și licee din România se închid din cauza inundațiilor grave din estul țării, a anunțat Ministerul Educației într-un comunicat de presă.

Potrivit informațiilor transmise până în acest moment de către inspectoratele școlare județene, în județul Galați este necesară suspendarea cursurilor pentru zilele de 16 și 17 septembrie în 25 de unități de învățământ (inclusiv structuri). Este vorba despre:

Școala Gimnazială „Prof. Emil Panaitescu”, comuna Cudalbi, inclusiv structura Grădinița cu Program Normal Nr. 1;

Liceul Tehnologic Nr. 1, comuna Cudalbi, inclusiv structura Grădinița cu Program Normal Nr. 2;

Liceul Tehnologic „Costache Conachi”, comuna Pechea, inclusiv structurile Școala Gimnazială Nr. 4 și Grădinița cu Program Normal „Violeta”;

Școala Gimnazială „Al. Moruzzi”, comuna Pechea, inclusiv structurile Școala Gimnazială Nr. 1, Școala Gimnazială Nr. 3 și Grădinița Nr. 3;

Grădinița cu Program Normal nr. 1 Corod – structură a Liceului Tehnologic Nr. 1, comuna Corod;

Școala Gimnazială „Elena Doamna”, comuna Cuza Vodă, inclusiv structura Grădinița cu Program Normal „Prichindel”;

Școala Gimnazială Nr. 1, comuna Suhurlui, inclusiv structura Grădinița cu Program Normal Nr. 1;

Școala Gimnazială Nr. 1, comuna Slobozia Conachi, inclusiv structurile Grădinița Nr. 1, Școala Primară 1 Izvoarele și Grădinița Nr. 1 Izvoarele;

Școala Gimnazială „Dumitru Capraru”, comuna Grivița, inclusiv structurile: Grădinița cu Program Normal Nr. 1 Grivița și Grădinița cu Program Normal Nr. 1 Călmățui;

Școala Gimnazială „Elena Negri”, comuna Costache Negri, inclusiv structura Grădinița cu Program Normal „Elena Negri”.

Situația actuală nu permite, în cazurile menționate, desfășurarea cursurilor în format online. Consiliile de administrație ale unităților de învățământ aflate în situația de a suspenda activitatea didactică vor stabili măsuri privind parcurgerea integrală a programei şcolare.

În judetul Vaslui, având în vedere faptul că plafonul unei săli de clasă din Școala Gimnazială „Ștefan Ciobotărașu” Lipovăț, structura Chițoc, a fost afectat de infiltrarea apei, elevii a două formațiuni vor fi relocați.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.