Au fost emise 3 coduri meteo – 2 galbene și unul 1 portocaliu – de ploi torențiale. Lista județelor afectate

FOTO: Brigipix/Pixabay.com
FOTO: Brigipix/Pixabay.com

După ce a produs inundații în estul țării, în special în județul Galați, ciclonul Boris se mută în vestul țării. Administrația Națională de Meteologie a emis 3 coduri meteo – 2 galbene și 1 portocaliu – de ploi abundente.

Atenționările meteorologice sunt valabile pentru zilele de 15 și 16 septembrie.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 15 septembrie, ora 10 – 15 septembrie, ora 16
Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ
Zone afectate: Banat, Crișana, sud-vestul Transilvaniei, local zona de munte a Olteniei, nordul Dobrogei

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, sud-vestul Transilvaniei, local în zona de munte a Olteniei și în nordul Dobrogei va ploua însemnat cantitativ. Prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Sursa: ANM

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 15 septembrie, ora 16 – 16 septembrie, ora 10
Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ
Zone afectate: nordul și estul Moldovei, Banat, Crișana, sud-vestul Transilvaniei, local în zona de munte a Olteniei, nordul Dobrogei

În intervalul menționat, în județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Vaslui și Galați va ploua însemnat cantitativ. Cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp. În Banat, Crișana, sud-vestul Transilvaniei, local în zona de munte a Olteniei și în nordul Dobrogei va continua să plouă, iar prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15…20 l/mp.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 15 septembrie, ora 16 – 16 septembrie, ora 10
Fenomene vizate: averse torențiale, importante cantitativ
Zone afectate: Delta Dunării

În intervalul menționat, în Delta Dunării va ploua torențial, iar cantitățile de apă vor fi de 40…60 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele transmise publicului.

Sursa: ANM

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.