Ce explicație oferă anchetatorii pentru atacul din Londra, în care un român a înjunghiat o fată de 11 ani

poliția londra
Foto: Metropolitan Police Service (Facebook)

Ioan Pintaru, românul care a înjunghiat o fată de 11 ani în Londra, este acuzat de tentativă de omor, relatează agenția de presă Reuters.

Potrivit procurorilor, bărbatul în vârstă de 32 de ani a atacat la întâmplare. Astfel, anchetatorii au spus că fata de 11 ani, înjunghiată în Piața Leicester din Londra, a fost victima unui atac „atac aleatoriu”.

Ioan Pintaru, care este acuzat că a înjunghiat-o pe 8 ori pe fată, este acuzat și de deținerea unui obiect cu lamă. Incidentul a avut loc luni, 12 august, în Leicester Square, un loc foarte frecventat de către turiști, unde se află numeroase magazine și teatre.

Poliția Metropolitană din Londra a declarat că fata de 11 ani a fost grav rănită, dar din fericire rănile ei nu îi pun viața în pericol. Deși inițial s-a crezut că mama fetei, în vârstă de 34 de ani, a fost și ea rănită, poliția a transmis ulterior că femeia nu a fost înjunghiată, și că aceasta avea pe haine, de fapt, sângele fetei.

Ioan Pintaru s-a prezentat la Tribunalul de Magistrați din Westminster din Londra purtând un trening gri și a vorbit doar pentru a-și confirma numele și data nașterii, mai transmiste Reuters. Potrivit autorităților, românul nu are domiciliu stabil.

Procurorul David Burns a spus că fata și mama ei, care erau turiști, se aflau în zona Leicester Square chiar înainte de incident, despre care a spus că este un „atac aleatoriu asupra unui copil”. „Inculpatul s-a apropiat de fata de 11 ani, i-a prins capul și apoi a înjunghiat-o de 8 ori”, a mai spus Burns.

Pintaru a fost arestat preventiv. Următoarea audiere este programată pe 10 septembrie.

Astfel de atacuri cu cuțite sunt tot mai dese în Marea Britanie în ultimul timp, ceea ce a dus la proteste de stradă, violențe și mitinguri împotriva imigranților, la care s-a scandat sloganuri anti-imigranți și islamofobe.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.