Premieră în istoria recentă: Ministerul Educației vrea să mute BAC-ul mai devreme. Care este explicația

Rezultate BAC 2018 subiecte BAC anatomie 2019
Foto: ziuaconstanta.ro

Din cauza caniculei din lunile de vară, Ministerul Educației vrea să mute mai devreme datele la care va avea loc Examenul de Bacalaureat în anul 2025.

Ministerul a lansat în consultare publică un proiect privind caledarul Examenului Național de Bacalaureat de anul viitor. Astfel, sesiunea 2025 ar urma să înceapă mult mai devreme: probele orale și de evaluare a competențelor digitale ar urma să aibă loc în ianuarie-februarie, iar cele scrise în datele de 10, 11, 12 și 13 iunie 2025.

Față de 2024, probele scrise de la BAC-ul de anul viitor ar urma să fie organizate cu 3 săptămâni mai devreme. În acest an, probele scrise de la BAC au avut loc în intervalul 1-5 iulie.

Iată care este calendarul propus de Ministerul Educației pentru anul viitor:

Potrivit publicației edupedu.ro, ministrul Ligia Deca a anunțat anterior schimbarea datelor pentru Examenul de Bacalaureat ca urmare a schimbărilor climatice. Din cauza temperaturilor extrem de ridicate din luna iulie, autoritățile vor ca examenele să se termine în iunie.

După cum arată sursa citată, niciodată în istoria recentă probele scrise de la BAC nu au început atât de de devreme (este propusă data de 10 iunie).

Pentru Evaluarea Națională 2025 a fost propus următorul calendar:

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.