Casa de Pensii transmite un avertisment. Cum încearcă escrocii să profite de pe urma recalculării pensiilor

FOTO: Alexas_Fotos/Pixabay.com
FOTO: Alexas_Fotos/Pixabay.com

Casa de Pensii urmează să trimită aproape cinci milioane de înștiințări cu privire la recalcularea pensiilor. Însă, în același timp, Casa de Pensii transmite și un avertisment. Escrocii încearcă să profite de recacularea pensiilor și să le fure banii pensionarilor.

Casa Naţională de Pensii a primit sesizări de la mulţi pensionari care au povestit că au fost sunaţi de persoane care se recomandau funcţionari de la Pensii.

Seniorii au fost rugaţi să deschidă conturi bancare şi să trimită datele acestor indivizi. Pensionarii trebuie să ştie, însă, că funcţionarii de la Casa Naţională de Pensii nu fac asemenea apeluri.

Recalcularea aduce majorări cuprinde între 1 şi peste 90% pentru mai mult de 3 milioane de vârstnici. Cele mai mari creşteri vor fi pentru cei pensionaţi înainte de 2011, care au lucrat peste 25 de ani şi beneficiază de bonusuri.

Un milion de pensionari vor rămâne cu veniturile actuale până anul viitor, când toţi seniorii vor primi un spor de 10 procente. 

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.