Pe ce loc se află România în clasamentul provizoriu pe medalii de la Olimpiadă, cu 5 zile înainte de final

canotaj medalii
Echipa de canotaj a României a câștigat medalia de aur la proba de 8+1. Foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român / Team Romania / Cristian Nistor / Facebook

Cu 5 zile înainte de încheierea Jocurilor Olimpice de la Paris din acest an, echipa României se află pe locul 16, cu 7 medalii: 3 de aur, 3 de argint și una de bronz.

Pe locul întâi se află SUA, cu 24 de medalii de aur, urmată de China, cu 22 de medalii de aur. Podiumul este completat de Australia, cu 14 medalii de aur.

Țara gazdă, Franța, se află pe locul 4, cu 13 medalii de aur, iar Marea Britanie este pe locul 5, cu 12 medalii de aur.

În ceea ce privește țara noastră, România a obținut 7 medalii până acum la Olimpiada de la Paris, astfel:

Aur, înot, 200 de metri liber, David Popovici
Aur, canotaj, dublu vâsle, Marian Florian Enache și Andrei Sebastian Cornea
Aur, canotaj, echipajul feminin 8+1
Argint, canotaj, dublu vâsle, Simona Radiș și Ancuța Bodnar
Argint, canotaj, dublu rame, Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel
Argint, canotaj, barcă de dublu vâsle categorie ușoară, Ionela Cozmiuc și Gianina van Groningen
Bronz, înot, 100 de metri liber, David Popovici

Jocurile Olimpice de la Paris se încheie duminică, 11 august, printr-o ceremonie care va avea loc pe stadionul Stade de France, începând cu ora 22:00.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.