De unde cumpar vigneta Ungaria: Ghid complet

Dacă planifici o călătorie în Ungaria, este esențial să știi de unde poți cumpăra o vignetă. Aceasta este necesară pentru a circula pe autostrăzile și drumurile rapide din Ungaria. Înainte de a călători într-o altă țară este recomandat să te familiarizezi cu regulile de acolo, inclusiv cu cele de accesare și utilizare a drumurilor publice. Inclusiv vigneta face parte din aceste reguli și este esențial să o achiziționezi înainte de a lua amendă.

De unde poate fi cumpărată o vignetă pentru Ungaria?

Dacă te întrebi de unde pot cumpăra vignetă Ungariaar trebui să știi că sunt mai multe locuri din care poți face o astfel de achiziție. Online este cea mai simplă variantă. Tot ce trebuie să faci este să intri pe site-urile care vând astfel de vignete, să introduci datele în câmpurile aferente, să faci plata și vei avea o vignetă valabilă. 

De asemenea, benzinăriile pot fi o soluție. Cele aflate în apropierea graniței cu Ungaria oferă vignete. Acestea sunt locuri convenabile pentru achiziție mai ales dacă intri în Ungaria cu mașina personală. Oficiile poșatel sunt de asemenea variante de unde poți cumpăra o vignetă. Poșta maghiară vinde vignete în majoritatea orașelor și astfel vei avea o alternativă, însă va trebui să ții cont de faptul că este posibil să te înțelegi greu cu angajații din cauza limbii și să intri înainte pe drumuri care necesită vignetă, caz în care vei primi oricum amendă. 

Punctele de trecere a frontiere sunt și ele foarte importante. La majoritatea punctelor de trecere sunt ghișee de unde poți cumpăra o vignetă Ungaria.

Cea mai comodă variantă este să cumperi o vignetă Ungaria online pentru că așa nu mai trebuie să aștepți la cozi, nici să ții minte să o achiziționezi imediat ce ai intrat în Ungaria, nici să cauți oficii poștale sau benzinării care o comercializează. Poți face totul de acasă, astfel încât să ai certitudinea că odată ajuns te poți bucura de călătorie fără probleme.

Cât costă o vignetă pentru Ungaria?

Prețurile pentru vignetă variază ținând cont de tipul de vehicul și de durata pentru care este achiziționată. O vignetă pentru 10 zile costă aproximativ 15 euro pentru o mașină normală. O vignetă lunară este apoximativ 25 de euro, iar una anuală aproximativ 150 de euro. În funcție de ceea ce ți se potrivește, poți face o selecție care să te avantajeze în totalitate.

Avantajele unei vignete online

Atunci când vrei să eviți cozile și să faci economie de timp este recomandat să cumperi vigneta online. Este un proces foarte simplu și mult mai rapid decât oricare altă variantă. Vei avea nevoie doar de câteva informații despre vehiculul tău. Poți cumpăra vigneta de pe site-uri autorizate, așa cum este Hungary Vignette de exemplu. Așa te vei asigura că documentele tale sunt în regulă înainte de a pleca la drum.

Documentul are rolul de a asigura accesul legal pe anumite tipuri de drumuri din Ungaria, așa cum sunt autostrăzile sau drumurile cu regim de circulație rapid.  Este foarte important să cumperi și să validezi vigneta înainte de a folosi astfel de drumuri pentru a evita amenzile mari. De asemenea, atunci când cumperi din timp, nu vei mai fi stresat în ziua călătoriei și vei putea să te concentrezi pe alte lucruri importante și să te bucuri de drumul pe care îl faci.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: