Cultură de canabis descoperită într-o seră dintr-o comună din România. Plante înalte de 1,4 metri

plantație canabis
Foto: DIICOT

Procurorii DIICOT au descoperit o plantație de canabis într-o seră din comuna Tăureni din județul Mureș. În total, în seră erau peste 80 de plante de canabis, unele dintre ele având aproape 1,5 metri înălțime.

Procurorii din Mureș au reținut un inculpat, care e cercetat acum pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Din primăvara anului 2024, acesta a înființat, dezvoltat și întreținut o cultură de canabis (inițial indoor, după care a mutat-o într-o seră de pe raza comunei Tăureni) în scopul comercializării către consumatori de pe raza județului Mureș.

Au fost ridicate 83 de plante de canabis cu dimensiuni cuprinse între 40 și 140 cm, aflate în diferite stadii de dezvoltare, precum și ustensile folosite la întreținerea culturii. Tribunalului Mureș a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

plantație canabis
Foto: DIICOT
plantație canabis
Foto: DIICOT

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.