Se redeschide cabana de pe vârful Omu, din Bucegi. Informații importante pentru drumeți

vârful omu
Foto: Amorphisman / Wikipedia.org

Cabana de la vârful Omu, din Bucegi, se redeschide săptămâna aceasta. Este cabana din România aflată la cea mai mare altitudine, aceasta fiind construită chiar lângă stânca aflată în vârful muntelui, la circa 2.505 metri înălțime deasupra mării.

Începând cu acest an, cabana Omu va fi gestionată de oameni noi: nepotul cabanierului de la cabana Mălăiești (aflată tot în Bucegi) și soția lui, cu experiență de bucătari, și care fac parte dintr-o familie cu mai mulți cabanieri, a anunțat Ioan Stoenică, ghid montan și realizator de emisiuni la Travel Mix Channel.

„O schimbare în bine a cabanei necesită mult timp, multă cheltuială și implicare, nu se întâmplă peste noapte. Dar poate în timp se vor vedea unele schimbări, asta dacă și cei ce ajung pe aici intră să mănânce sau să bea ceva, susținând astfel cabana și pe cei ce se ocupă de ea.

Cabana va fi deschisă în fiecare zi până prin octombrie-noiembrie probabil. Pentru cazare e bine să faceți rezervare și să aveți sac de dormit la voi. Spor la treabă noilor cabanieri și turiști cât mai echipați și civilizati sa ajungă pe aici!”, a mai anunțat ghidul montan.

Pentru rezervări la Cabana Omu, puteți suna la numerele de telefon 0732 655 365 și 0766 339 455 (Maria și Andrei Adămuță).

Foto: Amorphisman / Wikipedia.org

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.