Prima reacție a lui Babasha, manelistul huiduit pe scena Coldplay: „Nu mă așteptam să fie chiar atât de rău”

babasha
Foto: Captură TikTok

Babasha, cântărețul de manele huiduit pe scena Coldplay aseară, a avut o primă reacție în urma incidentului.

În vârstă de 22 de ani, Babasha a fost invitat să cânte pe scenă de solistul Chris Martin, care l-a introdus spunând că l-a descoperit căutând pe YouTube artiști din România. Babasha a urcat apoi pe scenă și a început să cânte o melodie lentă, o prelucrare după o manea, despre care a spus că este compusă de el.

Manelistul a fost huiduit masiv de o bună parte a publicului român, care a fost dezamăgit de alegerea Coldplay. Babasha, care are clipuri cu milioane de vizualizări pe YouTube, a reacționat în această dimineață printr-o declarație făcută pe TikTok.

„Vă salut pe toți, sunt Babasha, și aș vrea să revin și eu cu un răspuns pentru tot ceea ce s-a întâmplat. Deși nu sunt în măsură să intru în discuții, tocmai fiind centrul atenției acum, nu vreau să creadă lumea că profit de așa ceva și nici nu sunt în măsură să vorbesc despre așa ceva. Las oamenii, la buna lor plăcere, să judece situația cum trebuie.

Dar, ceea ce trebuie să spun e că, pentru cine nu știe, cei de la Coldplay au vrut să facă un moment cu un artist român pentru concertul lor de pe 12 și pentru cel din ziua de mâine, iar ei s-au uitat în topuri, în topurile muzicale, și m-au văzut pe mine. Ei personal au contactat impresarii mei, m-am trezit deodată, și nu știu câți dintre voi ați fi refuzat o astfel de oportunitate. Pentru că vorbim de un alt nivel, de un cu totul și cu totul alt nivel. Și, indiferent de toate huiduielile din lume, eu tot aș fi acceptat, pentru că așa ceva este o dată în viață.

Iar, pentru cunoștința voastră, am avut chiar și o probă de sunet înainte, că așa este normal, cu Chris Martin personal și i-a plăcut foarte tare de mine. Nu mă așteptam în viața mea să fie… Mă așteptam să fie păreri împărțite, dar nu mă așteptam să fie chiar atât de rău. Eu vă mulțumesc, și în primul rând vreau să mulțumesc tuturor celor care mi-au luat apărarea, nu mă așteptam. Deci sunt niște persoane la care nu mă așteptam în viața mea să-mi ia apărarea pe acest subiect, și vă mulțumesc din toată inima mea și vă doresc tot binele din lume.

Eu sunt doar un puști de 22 de ani care chiar muncesc, zi și noapte, pentru un vis. Indiferent că cânt manele, indiferent că… pentru cine nu înțelege încă treaba asta… maneaua este rău famată doar din cauza rasismului, nu din cauza muzicii în sine. Doar pentru cei care nu înțeleg muzica cu adevărat. Atât. Pentru că, uitați, străinii ne apreciază, doar românii nu ne apreciază.

Vă mulțumesc din toată inima mea, lăsam oamenii să judece situația cum a fost și mai mult de atât nu pot să vorbesc. Eu vă mulțumesc de prezență, mulțumesc tuturor, și de huiduieli, și de orice reacție posibilă. Atât vă mai anunț, că mâine urmează un show și mai și. Vă pup și vă mulțumesc încă o dată pentru tot, atât rău, cât și bine”, a spus el.

@babashaofficial

♬ sunet original – B A B A S H A

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.