Locurile turistice din Europa în care sunt cei mai mulți hoți de buzunare

FOTO: maxsanna/Pixabay.com
FOTO: maxsanna/Pixabay.com

Zonele turistice foarte aglomerate atrag și foarte mulți hoți de buzunare. Experții în compararea asigurărilor de călătorie de la Quotezone.co.uk au publicat un raport care clasifică țările europene în funcție de riscul de a rămâne fără portofele și alte bunuri.

Compania a folosit recenziile călătorilor pentru a calcula numărul de mențiuni de furt din buzunare la cele mai importante cinci atracții turistice din fiecare țară.

Pe primul loc, țara cu cele mai multe atracții turistice în care sunt furturi dese a ieșit Italia.

Turiștii care au vizitat Colosseumul, Fontana di Trevi și Panteonul din Roma, Duomo di Milano din Milano și Gallerie degli Uffizi din Florența au menționat faptul că li s-au furat obiecte în 1.906 comentarii de călătorie online în 2022.

Acest lucru echivalează cu 463 de cazuri de furt de buzunare la fiecare milion de vizitatori ale principalelor atracții turistice din Italia – cea mai mare proporție din toate țările europene.

Franța se află pe locul al doilea în topul celor mai multe menționări de furturi din buzunare, cu 283 la fiecare milion de vizitatori. Toate cele cinci atracții monitorizate de Quotezone se află în capitala Paris.

Țările de Jos s-au clasat pe locul al treilea în ceea ce privește indicele furturilor din buzunare.

În ciuda reputației Barcelonei în ceea ce privește furturile din buzunare, Spania a ocupat doar locul șase pe listă. Recenziile au avut de cinci ori mai puține mențiuni de furt decât în Italia.

Țările cu cele mai puține relatări despre furt din buzunare au fost Republica Irlanda, cu 30 de mențiuni la un milion de vizitatori, și Polonia, cu 18.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.