Statul danez și-a retras definitiv toate acuzațiile la adresa soților Rotundu, acuzați că și-au maltratat bebelușul

Sorana și Ionuț Rotundu
Foto: Sorana și Ionuț Rotundu

Acuzațiile la adresa soților Rotundu, românii din Danemarca închiși după ce au fost suspectați că și-au maltratat bebelușul în vârstă de o lună, au fost retrase definitiv de autoritățile din această țară, relatează publicația ekstrabladet.dk.

Potrivit sursei citate, suspiciunea de abuz asupra copilului nu s-a confirmat, acuzațiile au fost retrase, iar cazul a fost închis definitiv. Sorana și Ionuț Rotundu, care au fost separați de băiatul lor și au fost închiși timp de 2 luni într-o închisoare din Danemarca, se luptă acum cu trauma lăsată de întreaga experiență, mai notează ekstrabladet.dk.

Copilul lor s-a născut la data de 26 decembrie 2021 și a fost internat pe 31 ianuarie 2022 la Spitalul Universitar Odense. Medicii au descoperit că avea hemoragie craniană și i-au suspectat pe părinți că l-au smucit, provocându-i „sindromul bebelușului scuturat”.

După sesizarea făcută de spital, cei 2 părinți au fost ținuți în arest timp de două luni. În interviul oferit publicației daneze „Ekstra Bladet”, Sorana Rotundu a povestit că nu a renunțat nicio clipă la luptă pentru fiul ei, pe care nu l-ar agresa niciodată, potrivit stirileprotv.ro. Cât timp a fost la închisoare, Sorana Rotundu a muncit în detenție pentru a-și putea cumpăra bunuri de igienă personală.

Sorana și Ionuț Rotundu au fost eliberați la data de 29 martie 2022, dar ancheta a continuat după această dată, iar soții nu au putut să își vadă copilul, care fusese plasat în grija unei alte familii. Ulterior, în iulie 2022, băiatul a fost adus în România și a fost plasat în grija bunicilor săi materni. Soții Rotundu se află acum în România.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.